Po prvotnom oslovení vždy položím niekoľko základných otázok (čo, kde, kedy by ste chceli) a následne spravidla navrhnem osobné stretnutie.

Ideálne je vyplniť vopred zaslaný dotazník, vďaka ktorému stihneme základnú obhliadku za 30-40 minút namiesto 1,5-2 h. Osobné stretnutie má niekoľko výhod, ak nepočítam kávu zadarmo,

vymenoval by som nasledovné:

  1. Záujemca ma spozná, aj keď v minimálnej miere, a môže sa rozhodnúť, či mi zverí kľúče od bytu a stavbu kachľovej pece ( No dobre, to sa stane len v každom druhom prípade – myslím teraz kľúče od bytu. Čo sa týka realizácie kachľovej pece, dohodneme sa v 90 % prípadov).
  2. Môžem zamerať, odfotiť a zakresliť situáciu, čo je veľmi nápomocné vo fáze plánovania.
  3. Dokážeme priblížiť očakávania smerom k realizovateľnosti. Postaviť sa totiž dá takmer všetko, ale to ešte neznamená, že sa to aj oplatí. 
  4. Preverím, aká kachľová pec (prípadne krb, sporák) by technicky vyhovovala ku konkrétnemu komínu, nehnuteľnosti, dizajnu interiéru. Zvyčajne je väčšina diskusie zameraná na vzhľad, ale môžem vás ubezpečiť, že pec s dobrým technickým riešením je dôležitejšia ako rad kachlíc navyše, ozdobná rímsa alebo ornament. 
  5. Prinesiem dve drevené debny s miniatúrnymi kópiami kachlíc vo viac ako 60 rôznych farbách, predstavím Vám ich a následne sa na nejaký čas pohodlne usadím. Vypozoroval som, že párom s deťmi trvá o polovicu kratšie, kým sa dohodnú na farbe a vzore, ako mladým párom bez detí. 
  6. Situáciu zhodnotím nielen vnútri domu, ale aj mimo neho. Aká je možnosť parkovania, kam dáme nádoby na miešanie hliny, rezacie stroje, nástroje, materiály. Na východe Slovenska sa nezriedka nájde kvalitná hlina na príbrežných svahoch, aj tú dokážeme využiť. Keďže pec staviame prirodzenou cestou (hlina, piesok, voda – o tom by som rád napísal niekedy aj viac), bolo by hlúpe nevyužiť danosti prostredia. Pri správnom spôsobe vykurovania takto postavená pec garantovane vydrží 20-25 rokov.
  7. Zmluvy, harmonogram prác, odhad času stavby. Ak je záujem vážny a podarí sa nám dohodnúť na realizácii, zvyčajne odovzdám hrubý návrh zmluvy medzi nami (zhotoviteľmi) a stavebníkom, kde sú uvedené základné povinnosti. Nemáte sa čoho obávať, pokrýva základné ľudské potreby a je v ňom jasne uvedené, že stavbu sprevádza hluk a niekedy aj zvýšená prašnosť.

Ďalšie príspevky už čoskoro. Najradšej mám cappuccino :)

kachlova pec cena